Nya styrskåp och styrningar

Ska ni bygga en ny maskin och vill lämna över styrbiten till någon annan eller söker ni kanske en ny leverantör för serieproduktion av elskåp.

Här kan vi på Sicab hjälpa till med att dels ta fram nya elritningar och dels programmera PLC. Vi bygger nya styrskåp enligt kundens behov. Vi kan även bistå som bollplank för hur man ska lösa eventuella problem. Vi har lång erfarenhet från att bygga specialmaskiner, styrskåp och byta styrningar i befintliga skåp.

Skicka iväg ett mail eller slå en signal så kan vi se vad vi kan hjälpa till med. 

Byta styrning

Sicab tillhandahåller styrskåp efter kundens behov.

På gamla maskiner kan det vara värt att säkra upp driften av olika anledningar. Styrs din maskin av ett PLC har det också ett inbyggt backup batteri. Detta gör med tiden att man måste byta batteri eller riskera att förlora programmet. Det kan även vara svårt att få tag i likvärdiga reservdelar.

Lösningen på detta kan vara att byta PLC eller hela styrskåpet. Detta kan vi hjälpa till med och tar då fram en lösning efter kundens önskemål. Vi gör elritningar i EPLAN och använder Omrons eller Schneiders PLC som standard.

Skicka ett mail eller slå en signal så kan vi diskutera hur just er lösning kan se ut.

Byta komponenter i styrskåp

Det är viktigt att hålla sin maskin ajour, speciellt om den är hjärtat i produktionen. Det finns många anledningar att gå in och säkra upp en styrning.

Det behöver inte bara vara PLC man byter för att säkra upp driften. Det kan även vara tex frekvensomriktare. När modellen man har inte lagerförs mer hos leverantör kan det bli svårt och dyrt att få tag i ersättare.

Här till höger bytte vi samtliga frekvensomriktare 55 och 75 kw till en dragmaskin för ståltråd. Befintliga frekvensomriktare hade slutat tillverkas och gick endast att repareras. Då det satt ett annat fabrikat där och inte gick att byta rakt av bytte vi först en så vi hade en gammal modell i reserv. Sedan fortsatte vi byta vid planerade stopp i maskinen för att minska tiden för produktionsstopp.

Skicka ett mail eller slå en signal så kan vi diskutera hur vi kan hjälpa just er att säkra upp er produktion.