Vår verkstad

Utgångspunkten för all service är vår verkstad. Här utför vi även reparationer på alla möjliga maskiner. Det kan vara allt ifrån en handmaskin såsom vinkelslip, en trasig svets eller en vinkyl som slutat fungera. Går det på el ger vi oss på det.

Fördelen med att stå på verkstaden och felsöka är att vi har alla verktyg, mätinstrument och reservdelar lättillgänliga, detta underlättar felsökningen. Men har ni något som inte går att flytta kan vi självklart åka ut till er.

Vi byter även kullager på elmotorer. Tack vare att vi har många lager på hyllan brukar vi kunna lösa ett lagerbyte redan samma dag om det skulle vara panik.

Service

Vi arbetar med service mot industrier.

En fungerande maskinpark med så få och korta stopp som möjligt är grunden i tillverkningsindustrin.

Eftersom vi har stor erfarenhet av att bygga styrningar och specialmaskiner burkar vi kunna lösa de flesta maskinstopp snabbt.

Tack vare att vi bygger maskiner själva har vi mycket reservdelar på lager i form utav PLC, frekvensomriktare, motorer, motorskydd, kontaktorer, relä, givare osv. Vi har även ett brett kontaktnät och kan få fram de flesta reservdelar.

Vi utför även annan service som att byta armaturer, uttag och filterbyte.

Med regelbundet underhåll där man lär känna maskinparken blir det lättare att tillsammans utveckla den och hålla den ajour.

Programmering

Vi på Sicab har lång erfarenhet utav PLC programmering. Varje fabrikat har sin egen mjukvara och anslutningskablar. Genom åren har vi samlat på oss verktyg för att ansluta till de flesta fabrikat på marknaden.

Vi kan gå in och göra programmförändring i ert befintliga system, felsöka det eller byta ut det till ett nytt där vi skriver om hela programmet.

Grafiska touchskärmar går numer ofta hand i hand med användande av PLC. Här kan vi hjälpa till med att uppgradera era knappar och vred till en skärm, eller göra ändringar i befintlig allternativt byta ut till ny.

Våra standarmärken på PLC och touchskärmar är Omron och Schneider. Men vi kan även ta hem andra fabrikat efter behov och önskemål.

Kilspår

Vi har en kilspårsmaskin tillverkad av E.M Bruch. När man använder en kilspårsmaskin blir det i förhållande till andra metoder precisa kilspår.

De kilspår vi kan dra i vår maskin är följande.

5mm
6mm
8mm
10mm
12mm
14mm
16mm
18mm
20mm
22mm
25mm